Alcoholbeleid

Hierbij willen we onze leden, hun ouders en bezoekers informeren over het  alcoholbeleid in de sportkantine bij RVV GLZ Delfshaven. Omdat de wettelijke leeftijdsgrens voor alcohol schenken 18 jaar is.

Sportkantines, maar ook de horeca en supermarkten, mogen geen alcohol meer verkopen aan jongeren die jonger zijn dan 18 jaar. Als jongere mag je ook geen alcohol gebruiken of in je bezit hebben in de openbare ruimten, zoals de sportkantine en de sporthal, maar ook het sportpark. Als je 18 of ouder bent, mag je ook geen drankje kopen om deze te geven aan iemand die nog geen 18 is.

We beseffen dat dit juist voor jongeren onder de 18 jaar extra lastig is, maar willen wel dat jullie je hieraan houden. Barmedewerkers kunnen daarom bij twijfel vragen om een ID-kaart om de leeftijd te controleren.  De controleurs zullen hier streng op toezien. Niet alleen de persoon die in het bezit is van alcohol zal een boete krijgen, maar ook de vereniging zal bij het niet goed naleven van deze regeling een straf krijgen die in het uiterste geval kan leiden tot het intrekken van de vergunning.

Wij willen dit uiteraard voorkomen en zullen ons daarnaast aan de wet moeten houden. We rekenen er dan ook op dat de leden dit ook zullen doen en begrip hebben voor de barmedewerkers die dit mede moeten uitvoeren.

Bestuur RVV GLZ Delfshaven
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!